Så väljer du försäkringsbolag för din hundförsäkring

Det är inte helt enkelt att veta vilket försäkringsbolag man ska välja när man skaffat hund. Ofta innehåller hundförsäkringarna liknande delar bolagen emellan men det kan finnas markanta skillnader som märks först när din hund blir sjuk och försäkringen skall användas.

Var ute i god tid

Att skaffa hund är något man inte beslutar om från en dag till en annan utan det kräver planering och fundering. Därför skall man även inkludera hur man skall försäkra hunden som en del av planeringen innan man skaffar hunden. Då kan man ta sig tid att jämföra de försäkringar som finns och hur mycket skydd man är villig att betala för.

Välj inte bara den billigaste hundförsäkringen

Att direkt välja den billigaste hundförsäkringen kan bli ödesdigert. Man behöver se över vad man får för den månadskostnad som försäkringen kostar. Kanske blir skyddet väldigt mycket högre med bara några hundralappar mer per år.

Använd webben för att läsa på

Det finns mängder av sajter som jämför försäkringar och försäkringsbolag, här kan man enkelt sätta sig in i för- och nackdelar med olika försäkringar och läsa kundrecensioner och betyg. Här nedan följer några tips på sidor att titta på för att sätta dig in mer:

http://www.allaforsakringar.se/forsakringstyp/hundforsakring/
https://www.konsumenternas.se/forsakring/olika-forsakringar/om-hundforsakringar/jamfor-hundforsakringar
https://www.svd.se/ny-lista-sa-bra-ar-din-hundforsakring